Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a început programul de guvernare cu promovarea ordonanţei graţierii. Prin aceasta, Dragnea se salvează pe sine şi salvează armate de politicieni, în frunte cu celebrii Ion Iliescu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciu. ROMÂNIA LIBERĂ susţine că toţi vor fi salvaţi fie prin închiderea dosarelor, fie înjumătăţirea pedepselor sau ştergerea termenului de încercare. Lista celor care vor fi mai presus de lege este însă foarte lungă. Conţine sute de politicieni, pentru că şi primarii şi consilierii locali, ca şi cei numiţi în funcţii publice pe criterii politice la instituţii comunale, municipale, judeţene sunt tot politicieni.

Apropiata familiei fostului premier Adrian Năstase, Mariana Alexandrescu este consilierul cu care ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a redactat cele două ordonanţe care scot lumea în stradă: ordonanţa graţierii şi ordonanţa modificărilor codurilor penale, adică a unei amnistii mascate, anunţă ADEVĂRUL. Florin Iordache a declarat că o cunoaşte pe Mariana Alexandrescu de mai mulţi ani, că a preluat-o de la biroul Camerei Deputaţilor care îi era destinat vicepreşedintelui de atunci Viorel Hrebenciuc ( inculpat în dosarul retrocedărilor, cu prejudicii de peste 303 milioane de euro!). Practic, Iordache a mostenit-o pe Alexandrescu de la Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc.

Dezbaterea de luni, afirmă JURNALUL NAŢIONAL, i-a reîmprospătat memoria lui Florin Iordache, care la zece zile de la declanşarea scandalului a recunoscut totuşi paternitatea celor două ordonanţe, ba chiar şi faptul că acest proiect este unul mai vechi. „Le-am scris eu şi consiliera mea. Le-am susţinut ca deputat, mi le-am asumat ca ministru“, a declarat Iordache.

Probabil că reacţia unanimă a sistemului juridic, care a criticat în întregime variantele propuse de PSD pentru graţiere şi modificarea Codurilor penale, este cel mai mare câştig al acestui scandal. GÂNDUL aminteşte că în cele aproape două săptămâni, toţi profesioniştii din Justiţie – de la judecători la cei de la Administraţia Penitenciarelor – şi-au manifestat dezacordul faţă de ceea ce ei au numit „o încercare de destabilizare a Justiţiei“. Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă pentru graţiere şi modificarea Codurilor Penale.

Noi proteste împotriva legii graţierii au avut loc, duminică seară, în Bucureşti şi în alte 22 de oraşe ale ţării, dar şi în diaspora. În total, susţine EVENIMENTUL ZILEI, peste 100.000 de români şi-au strigat în stradă nemulţumirea la cea ce presa a numit „cel mai mare protest din România de după Revoluţie“. S-au scandat la unison mesaje precum „România cere: fără graţiere!", „Vrem program de guvernare, nu penali cu suspendare!“, "Reformă în CNA"; "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!"; "România, trezeşte-te!; "Democraţie, nu oligarhie!"; "Jos, penalii!" şi "DNA să vină să vă ia!".

La aproximativ două săptămâni de la apariţia în spaţiul public a celor două ordonanţe ale Guvernului Grindeanu privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, taberele nu au reuşit să ajungă la niciun consens. Guvernul şi PSD nu vor să renunţe la cele două acte legislative, sistemul judiciar în ansamblu, oamenii simpli, opoziţia parlamentară, preşedintele, organizaţiile neguvernamentale contestă promovarea celor două ordonanţe. COTIDIANUL constată dezacordul este în continuare total şi nimeni nu încearcă să găsească punţi de dialog, ceea ce nu face decât să ateste lipsa de coeziune a societăţii româneşti într-un moment foarte dificil la nivel european şi mondial.


Comentarii

Mai i-mi este SCARBA si de RAPANDULELE ce au iesit in strada Si-au OBLIGAT copilasii sa suporte EMOTII nejustificate !!! Acele RAPANDULE de "parinti" trebuiesc DECAZUTE din drepturile parintesti D.G.A.P.S. -uri la treaba !!!!!

31 ianuarie 2017 15:46

PRESA TICALOASA ASERVITA POLITIEI POLITICE = d.n.a. - s.r.i. - i.c.c.j. - parchetului general... I-mi este SCARBA de aceste servicii si de IOHANIS !!!!!!

31 ianuarie 2017 15:44

Politia politica (DNA) si-a facut (isi face) treaba mare! N-am votat vreodata si nici nu intentionez sa votez cu PSD, deoarece sunt liberal adevarat. Nu pot sa nu observ insa ca o banda de ticalosi din politica, servicii, servicii si justitie, agregat initial in jurul lui Basescu, isi decapiteaza adversarii politici sub umbrela protectoare a unor forte straine (Soros si ceilalti promotori ai globalizarii), care incearca sa ne scoata romanismul din cap si din suflet. De observat ca in nucleul dur al celor care au raspuns apelului coordonat al sorosistilor si al lui Iohannis se afla cei din minoritatile sexuale si adversarii familiei traditionale. Lor li se alatura si oameni dezorientati, sau cu creierii spalati, mai ales tineri feisbucisti, pentru care bibliotecile au devenit mari mistere, numai buni de mobilizat in sprijinul unor cauze obscure, cu nuante naziste si anarhiste. Pierzand iremediabil batalia electorala ca esenta a democratiei, sorosistii recurg astfel la drojdia societatii, la serviciilor secrete aservite si corupte si, nu in ultimul rand, la DNA ca politie politica, pentru a inchega dictatura agresiva si galagioasa a minoritatii.

31 ianuarie 2017 11:25

Solomon Eu nu-ti sap groapa, dobitocule! Tu singur ti-o sapi.

30 ianuarie 2017 17:07

v Imi placeca baietii cu ochii albastrii isi fac datoria si steg toate mesajele care nu le convin. "Interesant" ca toti "manifestantii" nu au solicitat urgentarea proceselor celor incriminati, sa fie condamnati daca sint probe si in special recuperarea "prejudiciilor" stabilite. Asa Oamenii lui Ghiolbanis si al Javrei Ordinare au lozinci cu puscariabili.

30 ianuarie 2017 16:08

Solomon Eu nu stiu vreunul de dreapta insotit in fata justitiei, pentru a-l scapa, precum au facut cei pe care-i lingi in kur .Locul tau Craiovene este acolo de unde scapa astia de deasupra. Mare canalie poti fi! Cum te mai sufera pamantul!? Sper ca nu mult va trece pana te va inghiti. Asta asa ca sa vezi si tu unde-i dreptatea.

30 ianuarie 2017 15:15

In numele TUTUROR ROMANILOR FOARTE BINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30 ianuarie 2017 13:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.