Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Avanpostul orbital ar putea oferi condiţiile necesare simulării unei misiuni de 500 de zile cu echipaj uman spre planeta Marte, conform NASA, potrivit Associated Press.

Agenţia spaţială americană vrea să testeze capacitatea de rezistenţă a unui echipaj uman în spaţiu timp îndelungat. În prezent, astronauţii care formează echipajul permanent al ISS nu rămân pe orbită mai mult de 6 luni, în condiţiile în care o misiune spre Marte presupune petrecerea în spaţiu a unei perioade de peste 16 luni.

Recordul de anduranţă umană în spaţiul extraterestru este de 14 luni şi a fost stabilit de un cosmonaut rus la bordul fostei staţii spaţiale MIR, la mijlocul anilor '90.

Doar doi alţi cosmonauţi, ambii ruşi, au petrecut perioade comparabile în spaţiu - ambii câte 12 luni. Niciun astronaut al NASA nu a stat mai mult de 7 luni în spaţiu în timpul unei singure misiuni.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.