Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizie radicală luată de autorităţi. Din cauza vremii geroase care se anunţă că va cuprinde Capitala, s-a decis ca şcolile să rămână închise toată săptămâna.

Copiii vor mai rămâne în vacanţă până luni, 16 ianuarie. Aceeași decizie a fost luată și în județul Ilfov. Anunţul a fost făcut de primarul Capitalei Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, tot atunci se vor deschide şi creşele şi grădiniţele.

Gabriela Firea a declarat că a luat legătura cu specialiştii în meteorologie şi că s-a consultat cu ministrul Educaţiei, cu inspectorii şcolari, cu directorii de şcoli, cu medici, cu părinţi şi că, în urma discuţiilor, concluzia este foarte clară: „având în vedere condiţiile meteorologice, şcoala ar putea începe raţional vineri ceea ce ar fi neplăcut pentru că este o zi de sfârşit de săptămână”. „Toate cursurile să înceapă luni, 16 ianuarie, când se vor deschide toate creşele, grăniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti”, a spus primarul general.

În privinţa universităţilor fiecare universitate va lua propria decizie şi o va anunţa pe site, a spus Firea.

”Cursurile sunt oprite până luni. Potrivit domnului ministru al Educaţiei nu era o perioadă de predare, ci una de evaluare. Era mult mai periculos să expunem copiii şi profesorii la ger, la zăpada viscolită de mâine seară şi poimâine dimineaţă. Sperăm ca Bucureştiul să arate curăţat şi să nu aibă de suferit. Poliţiile de sectoare şi cea a municipiului Bucureşti au trimis somaţii. Nu vrem amenzi, ci să se cureţe trotuarele. Nu cred că trebuie să fie toleranţă pentru agenţii economici. Vrem să curăţăm ţurţurii de pe anumite clădiri. Ne aşteaptă zile grele. Sperăm să le facem faţă. 150 de deţinuţi vor fi mâine să dea zăpada. Doar cei care au vrut să fie voluntari, mâine vor putea fi văzuţi la muncă.”, a spus Firea.


Comentarii

mircea badea bha Antena ce face Varanu in bulau pe vremea asta?primarita Pandele nu il viziteaza s o baga in gaoaza adanc!

10 ianuarie 2017 9:12

Ciuma Rosie PSD tovarasa Vranceanu-Firea-Pandele etc. a luat problema in mana ....in ce tara EU se mai scot afara puscariasii sa curete zapada???....ca pe timpul bolsevicilor PCR ...huooooo

10 ianuarie 2017 8:28

Tot Popescu Vai mama noastra cu conducatori "grijulii" ca madama asta, stirista la primarie....va mai amntiti filmul de animatie "Wall-E"?....aa o sa ajunga copiii si nepotii nostri....daca la -7, -8grade si 20 cm de zapada nu pot a mearga la scoala, mai ales in Bucuresti unde scolille sunt la 30 minute maxim de casa...Dar ce sa-i ceri lu' madam Pandele daca dadu director de spital afara din cauza RADET-ului (au si recunoscut aia ca au avut avarie.....)...alt a neavenita pusa sa se joace cu nervii si viata noastra...Pfui!

10 ianuarie 2017 8:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.