Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două tramvaie pictate cu grafitti circulă de luni, 26 decembrie, pe traseul tramvaiului 1, pentru a încuraja locuitorii să folosească mijloacele de transport în comun, dar şi de a descuraja vandalizarea acestora. Expoziţia pe roţi este realizată în cadrul proiectului, „CoolTOURal Bucureşti”.
Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Transport Buureşti, întreg proiectul „CoolTOURal Bucureşti” urmăreşte pe de o parte încurajarea şi atragerea locuitorilor Capitalei, dar şi a turiştilor către utilizarea mijloacelor de transport în comun, lucru ce ar ajuta la fluidizarea traficului în Bucureşti, iar, pe de altă parte, urmăreşte descurajarea vandalizării monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun şi diminuarea fenomenului ilegal de graffiti.

„În marile capitale culturale europene, „graffiti” nu mai reprezintă doar vandalizarea spaţiului public, ci este mijlocul prin care tinerii, artiştii şi absolvenţii facultăţilor de arte frumoase îşi exprimă creativitatea. Administraţia Locală din aceste oraşe s-a implicat în realizarea unor proiecte care integrează arta stradală în peisajul cultural al oraşului (festivaluri, zone special amenajate pentru graffiti).

Integral pe Adevărul