Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 30 de magistraţi şi-au dat demisia din magistratură sau s-au pensionat imediat după începerea cercetării penale sau disciplinare împotriva lor. De altfel, doi magistraţi care se află acum în arest beneficiază de pensii de peste 10.000 de lei.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a decis, astăzi, cu majoritate de voturi, însuşirea propunerii formulate de preşedintele CSM,Horaţius Dumbravă, privind modificarea Legii 303/2004 în sensul ca magistraţii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie săvârşite cu intenţie, precum şi magistraţii sancţionaţi irevocabil cu excluderea din magistratură să nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilită de lege. CSM doreşte ca pensia de serviciu, încasată până la condamnarea definitivă sau rămânerea irevocabilă a sancţiunii disciplinare de excludere din magistratură, să fie recuperată.
Integral pe Adevărul