Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„5 Licee 5 Teatre” este un program educational pentru implicarea elevilor de liceu in activitati culturale. Lansarea acestui proiect are startul luni, 31 octombrie, incepand cu ora 11:00 in sala de festivitati a Colegiului National „Gheorghe Sincai” din capitala.

“5 Licee 5 Teatre” isi propune sa incurajeze implicarea liceenilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru. 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membrii ai trupelor de teatru din scoli, vor putea viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti:Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Tineretului Metropolis si Teatrul Ion Creanga.

Liceele participante la prima editie “5 Licee 5 Teatre” sunt: Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu, Liceul Teoretic Al.I. Cuza, Colegiul National Gheorghe Sincai, Scoala Centrala, Liceul Teoretic D. Bolintineanu.
Trupele de teatru ale liceelor participante vor putea lua parte la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”. Proiectul se va finaliza cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni in cadrul proiectului. La conferinta de lansare a proiectului, ne propunem sa aflam impactul pe care programul il are in randul profesorilor si elevilor implicati in aceasta prima editie.

Sustinatorii programului sunt Fundatia ECDL Romania, Centrul de Informare ONU pentru Romania, Pirmaria Munincipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER care doresc prin educatia non-formala/alternativa, indreptarea tinerilor catre valori reale si corecte respectiv valori culturale.