Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Dacian Cioloş îndeamnă românii să doneze bani prin SMS pentru aducerea operei "Cuminţenia Pământului" în patrimoniul public.
"Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră se regăsesc în mesajul 'Brâncuşi e al meu' şi doresc să ne fie alături pentru a aduce 'Cuminţenia Pământului' în patrimoniul public. De azi, este mai simplu: printr-un SMS la numărul 8833, cu textul 'brancusi' puteţi dona 2 euro în contul acestei campanii", a scris premierul Cioloş, vineri, pe Facebook.
Dacian Cioloş a ataşat mesajului său un desen realizat de artistul Dan Perjovschi şi dedicat acestei campanii, căruia prim-ministrul îi mulţumeşte pentru susţinere.
Campania de donaţii prin SMS pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" a început vineri, potrivit unui anunţ făcut de ministrul Culturii, Corina Şuteu.

Până pe data de 15 iulie a fost strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi.

Potrivit paginii de Facebook dedicate campaniei, din suma totală de 306.773 de euro, 165.868 de euro au fost donaţi prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro şi 36.683 de euro pe platforma eMag.

Există mai multe modalităţi prin care românii pot dona pentru achiziţia operei: prin SMS, direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, "Cuminţenia Pământului", donând astfel în conturile campaniei pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi; virând lei, euro şi dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă naţională "Brâncuşi e al meu" are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

Integral pe România Liberă