Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În 2016 ar urma să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe glob, în condiţiile în care nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă au atins noi niveluri, contribuind la creşterea încălzirii globale, a anunţat joi, la Geneva, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).

Luna iunie a fost înregistrată ca fiind a 14-a lună consecutivă cu record de căldură pe uscat şi pe mare, a informat agenţia ONU, cerând punerea rapidă în aplicare a acordului de limitare a schimbărilor climatice, încheiat în decembrie la Paris, prin renunţarea la combustibilii fosili şi trecerea la energia verde până în 2100. Temperatura medie în primele şase luni ale anului 2016 a fost cu 1,3 ° C mai ridicată decât în era preindustrială, de la sfârşitul secolului al 19-lea, potrivit NASA.

"Acest lucru scoate în evidenţă mai clar decât oricând nevoia de a ratifica şi pune în aplicare Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi de a accelera tranziţia la economii cu emisii reduse de carbon şi bazate pe energie din surse regenerabile", a declarat secretarul general al OMM, Petteri Taalas, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Acordul de la Paris, semnat de 200 de guverne, prevede menţinerea creşterii temperaturii medii globale sub 2 ° C comparativ cu perioada preindustrială, în timp ce continuă eforturile pentru a o limita la 1,5 ° C, un prag care este aproape să fie atins.

David Carlson, director al programului de cercetare a climei al OMM, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că temperaturi neobişnuit de ridicate s-au înregistrat în emisfera nordică, în Alaska, Canada şi Rusia. "Ceea ce am văzut în primele şase luni ale anului 2016 este într-adevăr destul de alarmant", a spus el. "Ne-am fi gândit că o astfel de încălzire se va realiza în mai mulţi ani. Dar nu avem atât de mult timp cât am fi crezut'', a conchis cercetătorul.

Şi climatologi de la NASA şi Agenţia americană pentru oceane şi atmosferă (NOAA) au arătat la începutul acestei săptămâni că primele şase luni ale anului 2016 au fost cele mai calde de când s-a început măsurarea temperaturilor, în 1880.

Integral pe România LiberăComentarii

PRECIZARE: Va rugam sa ne scuzati pentru eco-BASHINA asta (deosebit de bogata în CO2 si CH4, n.red.) cu "a informat agenţia ONU, cerând punerea rapidă în aplicare a acordului de limitare a schimbărilor climatice, prin renunţarea la combustibilii fosili şi trecerea la energia verde", dar vara asta e bataia ECO-pestelui la "absorbit" de "fonduri" (de MEGA-spaga, n.red.) si astia încearca tocmai sa umfle ECO-TURBO-gogoasha la maximum (alde Soros speculeaza la greu pe "trend", n.red.)... Cu respect, Redactia-Poollii (RL, n.red.)

22 iulie 2016 0:29

curva popii nevasta lui MISTER PIRT da cind intra perdantii de la ONU pe fir" lumea xdispare" asta pt ca asa vrea marele tuciuriu aAHAB DUHAB ASAD africande doi bani ajuns sef ONU

21 iulie 2016 20:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.