Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, și-a depus mandatul astăzi cu speranța că gestul său va contribui la detensionarea situației de la Opera Națională. Din păcate, un șir de decizii grele și tensiuni acumulate de-a lungul timpului au făcut ca procesul de reformă pe care Vlad l-a încercat la Operă să nu meargă în direcția pe care am dorit-o cu toții. Reforma, atitudinea modernă, performanța în instituțiile de cultură și în actul managerial cultural au fost obiectivele lui Vlad pe care, până acum, a reușit să le impună, cu excepția acestei situații punctuale, nefericite și grave de la Operă"

"De asemenea, vreau să-l rog să continue să ne sprijine într-un alt proiect pe care l-a lansat și care trebuie să meargă înainte: subscripția publică pentru achiziția 'Cumințeniei Pământului'. Mai sper ca decizia lui de astăzi să-i convingă pe toți artiștii de la Operă că vor putea găsi la Ministerul Culturii acel pol de stabilitate și decizie administrativă coerentă de care au nevoie. Nu sunt deloc bucuros că a trebuit să ajungem aici pentru a detensiona situația și fac un apel la toți cei implicați în viitorul Operei Naționale să înțeleagă că toleranța reciprocă, dialogul și conștiința responsabilității actului artistic sunt obligatorii pentru a merge mai departe"