Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chemat de liberali sa dea socoteala in Parlament pentru refuzul de a modifica legislatia electorala prin ordonanta de urgenta sau asumarea raspunderii, premierul Dacian Ciolos s-a tinut tare: este problema voastra, a partidelor, nu implicati Guvernul!

”Organizarea acestor alegeri Guvernul o va face pe baza legislatiei adoptate in Parlament. Partidele care doresc modificarea legislatiei acum trebuie sa isi asume aceasta dezbatere si sa o conduca, nu sa culpabilizeze guvernul ca nu vrea sa foloseasca sisteme de modificare a legii, sisteme pe care le contestau atunci cand guvernele precedente le-au folosit”, a decretat Dacian Ciolos de la tribuna Parlamentului, starnind furia liberalilor, care l-au acuzat pe premier de partizanat pro-PSD. ”500 de primari si-au schimbat culoarea politica fiind mituiti cu bani din fondul de rezerva al Guvernului si prin intermediul ordonantei 55. Trebuie sa organizati alegeri corecte, nu sunteti membru PSD. De la postasi pana la sefi de post, pana la agenti sanitar-veterinari fac campanie pentru PSD, cum vreti sa organizati alegeri electorale corecte cu oameni pusi de PSD peste tot, carora nu le da nimeni peste degete? Realitatea de la firul ierbii spune doar ca veti avantaja PSD-ul in alegerile locale daca veti pastra alegerile intr-un singur tur”, a rabufnit Ludovic Orban impotriva tehnocratului sustinut de PNL. In replica la acuzatiile penelistilor, Ciolos a fost laudat de pesedisti care, prin vocea deputatului Mihai Neacsu, au tinut sa-i multumeasca sefului Givernului pentru ”neimplicarea” sa politica.

Ca sa scape de orice grija, Senatul ingroapa proiectul PNL la Comisii

In paralel cu refuzul pronuntat de Dacian Ciolos in plenul Camerei, liberalii au inregistrat un usturator esec si la Senat. Unde conducerea prezidata de Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa puna pe ordinea de zi a plenului proiectul PNL de modificare a legii alegerilor locale si a decis retrimiterea lui la Comisii, pe motiv ca rapoartele deja intocmite ”sunt nule”. ”Majoritatea (PSD, UNPR, ALDE – n.r.) considera ca in momentul de fata aceasta initiativa legislativa care poarta amprenta PNL este facuta pentru considerentul simplu, si anume avantajul pe care l-ar obtine PNL la alegeri, daca ar fi votul din doua tururi”, a recunoscut Tariceanu ca nu este vorba despre o evolutie procedurala fireasca, ci de un demers indreptat contra PNL.

Integral pe Naţional