Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Dacian Cioloş le-a transmis încă o dată liberalilor că nu va modifica legea electorală prin ordonanţă de urgenţă. Astfel, s-a ajuns la situaţia surprinzătoare în care premierul este susţinut public de PSD şi atacat vehement de PNL.

PNL l-a convocat pe premierul Dacian Cioloş ieri la Parlament pentru a-i forţa mâna să modifice legislaţia electorală prin ordonanţă de urgenţă. Însă premierul n-a făcut altceva decât să le repete liberalilor că, dacă vor ca primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin, să cadă la înţelegere cu PSD şi să modifice legea în Parlament. „Decizia privind alegerile locale a fost luată de către Parlament acum un an. Partidul sau partidele care doresc modificarea legislaţiei acum trebuie să-şi asume această dezbatere şi să nu culpabilizeze Guvernul că nu doreşte să folosească instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care în urmă cu ceva vreme îl contestau aceste partide, când guverne precedente l-au folosit“, a spus Cioloş.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul