Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Selecția și numirea procurorilor șefi prin proceduri transparente sunt cruciale, principiul responsabilității personale fiind cel mai important - indiferent de contextul politic și de majorități politice - pentru ca aceste numiri să rămână în afara influențelor politice, a declarat joi europarlamentarul Monica Macovei într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acesteia, o astfel de responsabilitate și-o poate asuma ministrul Justiției, nu un organism colectiv ca CSM, "unde votul este secret și nimeni nu poate fi tras la răspundere".

Macovei amintește că au existat controverse legate de numirea procurorilor șefi pe actuala procedură în două situații și, "de fiecare dată, au fost întemeiate, pentru că au fost încălcate prevederile legale", nefiind transparente.
Integral pe AgerpresComentarii

Lingaul Ce bine arati ce ai facut .nu mai bei si ai devenit activa ca pasiva ai fost multa vreme.Dar de ce te-am trimis noi la mUE ,nu sa stai acolo si sa-ti lingi degetele??

28 ianuarie 2016 17:30

EU Ai bramburit justitia si mai ai tupeul sa dai indicatii.

28 ianuarie 2016 17:21

macovei sluga basista corupta sluga asta basista corupta vorbeste ?????

28 ianuarie 2016 17:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.