Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bucureşteanul Marius- Adrian Neagu, acuzat de trafic internaţional de droguri, a povestit procurorilor DIICOT cum a reuşit să transporte în stomac aproximativ un kilogram de cocaină: s-a antrenat, timp de mai multe zile, cu bucăţi de morcov.

Marius- Adrian Neagu şi prietenul său Iulian- Alexandru Plugaru au fost prinşi, în 19 mai 2011, în cartierul bucureştean Ozana cu caşete de cocaină în portbagajul maşinii. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) monitorizau o reţea internaţională de „furnicuţe”- căruşi care tranportă droguri în stomac, din care făceau parte mai mulţi români.

Informatorii DIICOT au arătat că Neagu, întors de câteva zile din Columbia, mai avea în stomac 13 caserole de cocaină, pe care nu le-a putut elimina pe cale naturală.(...)
Neagu fost internat de urgenţă la Spitalul Universitar Floreasca şi ţinut sub observaţie de medici, până la data de 21 mai 2011, până a eliminat şi ultima caşetă de cocaină. Cele 13 caşete care i-au făcut probleme bucureşteanului cântăreau 130 grame cocaină.

Procurorii DIICOT au continuat ancheta pentru a-l prinde pe cel care l-a recrutat „furnicuţele”, şi care era cunoscut sub pseudonimul „Victor.” Neagu a recunoscut că acesta era destinatarul drogurilor, cel care i-a plătit transportul în Bolivia şi i-a făcut toate conexiule cu mafia sud-americană.Integral pe Adevărul