Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși țin frâiele unei țări, unii liderii mondiali au salarii mult mai mici decât unii directori executivi de multinaționale, notează publicația Fiancial Edge. Primele două locuri ale topului sunt monopolizate de liderii țărilor asiatice.

Pe primul loc în topul celor mai bine plătiti conducători de țară în 2010 se situează Tony Tam Keng Yam, președintele singaporezilor. El a fost plătit pe durata anului trecut cu 2,1 milioane de dolari.(...)
Pe locul doi este Donald Tsang, președintele Hong Kong-ului, care a încasat anul trecut un salariu de 513.245 dolari.
Locul al treilea este ocupat de Raila Odinga, presedintele Kenyei, care a câștigat într-un an 427.886 dolari.
Președintele SUA, Barack Obama, ocupă doar locul 4, cu un salariu anual de 400.000 dolari și este urmat de Nicolas Sarkozy, președintele Franței, care a fost plătit cu 302.435 dolari.(...)
(...)Salariul președintelui României, Traian Băsescu, este de aproximativ 100 de ori mai mic decât cel al președintelui singaporez (21.368 dolari anual).Integral pe Capital