Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un student din Iaşi a surprins într-o fotografie o maşină de Poliţie pe care scrie „Helyi Rendorseg – Szekelyudvarhely”, adică „Poliţia Locala Odorheiul Secuiesc”. Tânărul a postat imaginea pe pagina sa de Facebook cu comentariul: „Parca trăiam în România...zic şi eu...”. Postarea a fost distribuită de sute de internauţi.

Maşina are numărul „HR 01 PLO” şi a fost fotografiată vineri în Odorheiul Secuiesc. Maşina, o Dacia Duster, echipată cu sistem de avertizare luminos, seamănă foarte mult cu o maşină oficială a Poliţiei Române. Inscripţia de pe automobil rezolvă însă misterul pentru cei ce cunosc limba maghiară.„Helyi Rendorseg – Szekelyudvarhely” se traduce „Poliţia Locala - Odorheiul Secuiesc”. Comentarii pe Facebook Comentariul tânărului care a făcut poza - „Parcă trăiam in România...zic si eu...”, a fost urmat de alte zeci de comentarii ale internauţilor, unele cu limbaj licenţios.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Pelendava Studintele ala din Iasi, Grigore-de-dupa-ureche, sa se uite mai bine la pozele facute de el, daca el exista si el le-a facut. Pe o laterala e scris in romana, pe cealalta in maghiara iar in fata tot in romana. Vedeti cu totii si nu mai zgarmati in rahat uscat; ca poate nu e uscat de tot si va murdariti, va-mputiti, nu mai puteti judeca nici macar asa putin ca atunci cand nu pute.....

1 septembrie 2015 12:30

Uta dar Dacia Duster de ce ni scriu in maghiara???

31 august 2015 16:28

Pute Nu ca ni se caca in cap dar am inceput sa-l gustam si sa spunem ca e bun.Refugiatii din Budfapesta sa fie ghidati acolo ca sa invete corect si repede maghiara.Dl Presedinte cum se numeste tara lu matale??

31 august 2015 16:26

Solo Pentru cel ce a postat la 13.06. Inscriptia BILINGVA inseamna ca eu, cititorul, sa le pot vedea deodata si o citesc pe cea pe care o inteleg mai bine. Aici nu e cazul! Daca esti pe partea stanga a masinii, n-o sa pricepi nimic. Nu e cazul meu ! Prin urmare nu e corect!

31 august 2015 16:04

John Doe Totusi in ce tara traim? daca ma someaza si eu nu opresc fiindca nu stiu ce scrie pe masina? sau sunt obligat sa invat si alta limba la mine in tara?

31 august 2015 13:44

Inca un motiv fals, sa ne injuram unii pe altii... E clar ca masina e "bilingva", asa cum zice si legea in astfel de situatii... Nu va consumati energiile, pe "oase" aruncate de presa inadins, ca sa ne distraga atentia de la chestiunile importante (ex. Cod fiscal, pretul carburantilor, problema imigrantilor, etc)! Eu, unul, refuz sa ma mai las manipulat pe astfel de subiecte, asa ca zic PAS.

31 august 2015 13:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.