Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Problemele politice ale preşedintelui Traian Băsescu şi aliaţilor săi din coaliţia de centru-dreapta nu se vor încheia, chiar dacă Parlamentul va aproba joi noul Guvern al lui Mihai Răzvan Ungureanu, comentează Financial Times, în ediţia electronică.

Cu alegeri locale şi parlamentare în acest an, Băsescu şi Ungureanu vor rămâne sub o presiune intensă, în timp ce vor încerca să îşi reconstruiască popularitatea cu disperare, în paralel cu urmarea programului de austeritate angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI), argumentează publicaţia.

Cabinetul propus este, ca şi cel dinaintea sa, format de PDL (centru) şi aliaţii săi, dar cuprinzând "feţe mai tinere decât înainte". Dacă ideea este o echilibrare a continuităţii politicilor şi o schimbare şi întinerire a membrilor, aceasta probabil va reuşi, apreciază Financial Times.

Dar şeful SIE, în vârstă de 43 de ani, vine la şefia Guvernului cu o "experienţă politică personală redusă, însă cu un bagaj politic plin", comentează FT. Numeroşi români sunt suspicioşi faţă de oricine are legături cu securitatea, din cauza rolului "pernicios" al fostei Securităţi comuniste în timpul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, explică publicaţia.
Integral pe Cotidianul