Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis l-a primit vineri la Cotroceni pe vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu o aluzie la anchetarea premierului Ponta de către DNA.

„Bine ați venit în România, bine ați venit la Cotroceni. Îmi pare bine că ați venit, sunt vremuri interesante”, sunt cuvintele cu care Iohannis și-a întâmpinat oaspetele.

„E o zi interesantă”, a răspuns Timmermans.

Ulterior, într-o conferință de presă, numărul 2 din executivul european a declarat:

„Nu sunt în poziţia de a comenta politica internă a României. CE niciodată nu comentează cazuri specifice din niciunul dintre statele membre, incluzând România. (...) Nu vorbim aici la modul general, ci vorbim despre un caz foarte - foarte specific şi nu văd niciun motiv pentru care CE ar trebui să se exprime asupra acestui caz specific. Este un caz care se află în mâinile autorităţilor judiciare din România, partea politică a lucrurilor este în mâna preşedintelui, a premierului şi a Parlamentului. Nu are nimic de-a face cu CE.”

Timmermans a adăugat că spre deosebire de Bulgaria, România a făcut progrese notabile în funcționarea instituțiilor statului de drept și că trebuie accelerată lupta pentru combaterea corupției pentru ca „fiecare cetățean român să simtă protecția legii”.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.