Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un nou drog rusesc face ravagii printre tinerii din Europa. „Crocodilul" - denumit ştiinţific dezomorfină - este un derivat al morfinei şi se poate fabrica din codeină, un derivat din mac, care poate fi găsită în orice farmacie. Folosit ca înlocuitor al heroinei, „Croco“, a acaparat peste 200.000 de consumatori în Rusia, iar efectele injectării cu acest stupefiant sunt devastatoare anunţă LIBERTATEA.

Ceea ce face ca acesta să fie extrem de periculos, remarcă GSP, este faptul că, din cauza preţului foarte accesibil (de la 2 euro pe doza, până la 5 euro porţia zilnică), din ce în ce mai mulţi oameni apelează la el pentru o stare „de vis“. Practic, tinerii care îşi injectează „Croco“ îşi semnează condamnarea la moarte. „Se moare extrem de repede, pentru că are în compoziţie cianură“, a precizat, citat de LIBERTATEA, medicul psihiatru Cristian Bengescu de la Spitalul „Alexandru Obregia“ din Capitală.

Conform specialiştilor toxicologi drogul are efecte dezastruoase pentru consumatori. În prima fază, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, pielea se necrozează, căpătând o nuanţă verzuie, care seamănă cu pielea de crocodil. Apoi, muşchii se descompun, organele se des­compun, iar oasele sunt fragilizate ireversibil. Efectul fizic al drogului trece în două ore, ceea ce determină consumatorul să îşi injecteze mai multe doze pe zi. Speranţa de viaţă a utilizatorilor se ridică în puţine cazuri la trei ani, majoritatea murind după un an. Pentru unii, prima injectare este mortală.

Cel mai grav este însă că, dacă până acum cei mai mulţi îşi procurau „moartea albă” de la dealeri, acum pot să o cumpere chiar din farmacii. Specialişti citaţi de CURENTUL atrag atenţia că acestă combinaţie de substanţe denumită, „crocodil” este fatală pentru consumatori chiar în termen de un an de la prima doză.


Comentarii

ion hai sa omorim toti rusii, dar unde ii inmormintam

21 octombrie 2011 20:17

C. Teleman Doamne iartă - i și ajută - i pe robii tăi rătăciți psihic ! Mă refer la cei care consumă aceste otrăvuri moderne, dar și la cei care scriu astfel de enormități ca cei dinaintea mea și semnează: "Pragmatic, gigi, croco" Sper ca sunt doar niște teribiliști, nu chiar atît de răi precum par...

21 octombrie 2011 15:39

Vasile Braileanu Drogurile sunt luate pentru ca oamenii se simt prost. Poate ca sunt prosti. Sincer ma bucur ca sunt 200k consumatori in Rusia. Asa cum au testat pe ai nostri Siberia lasa-i sa testeze si ei "occidentul" din droguri.

21 octombrie 2011 15:33

Pragmatic Lasati-i sa se sinucida, de ce ii mai tratati?

21 octombrie 2011 15:19

gigi super - poate se vinde si in piata matache la vreo taraba sa mai scapam de tigani si de drogati . politia nu face absolut nimic pt a starpi aceste gunoaie .

21 octombrie 2011 13:15

Mihai sunt medic intr-un spital din Luxemburg si am in stare grava de peste 2 luni pe sectia de terapie intensiva un amarat de romanas care a vrut sa experimenteze acest drog. Efectele sunt dezastruoase!!

21 octombrie 2011 11:41

croco este f bine ca a aparut,ar trebui sa se vanda la liber si astfel mai scapam de prosti

21 octombrie 2011 10:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.