Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii DNA îl cercetează pe Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, pentru săvârșirea infracțiunilor de: efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în declarații, în formă continuată (7 acte materiale), șantaj, luare de mită, favorizarea făptuitorului.

Printre altele, este acuzat că, în ianuarie 2015, prin intermediul unui agent de poliție, șef de post al unei localități din județul Tulcea, a exercitat amenințări cu reținerea, arestarea și condamnarea unei persoane, suspect în cazul unei infracțiuni de furt, în vederea achitării până în seara aceleiași zile a unei părți din contravaloarea a circa 350 de saci de porumb, reprezentând prejudiciul reclamat.

Cauza penală sus-menționată a fost instrumentată de către agentul de poliție respectiv, iar cercetările s-au aflat sub supravegherea inculpatului Balaban Constantin.

Integral pe România Liberă