Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Justiției a deschis procedura de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, la procesul de selecție pot participa procurori care îndeplinesc criteriile prevăzute de Legea 303 / 2004 (Legea privind statutul magistraților).

Candidații la funcția de șef al DIICOT sunt invitați să depună la Ministerul Justiției un CV model european și o scrisoare de intenție. Aceasta trebuie să prezinte „detalii relevante despre experiența profesională (experiență în activitatea managerială, în investigarea unor cauze complexe sau în activitatea judiciară)”, precum și „calitățile care îl recomandă pentru ocuparea funcției”.

Documentele trebuie înaintate la Ministerul Justiției până la data de 16 martie 2015. Începând cu data de 17 martie, candidații procurori vor fi invitați la un dialog cu ministrul Robert Cazanciuc.

“Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecție și îi asigur că toți cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză și sinteză, capacitate de comunicare și anticipare, integritate și imparțialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă, vor avea șanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanțe apreciate deopotrivă în plan intern și internațional”, a declarat ministrul Robert Cazanciuc.

Funcția de procuror șef al DIICOT a rămas vacantă la sfârșitul anului trecut, după arestarea Alinei Bica.

Integral pe România Liberă