Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama propune noi taxe care îi vizează pe cei mai bogaţi americani şi care ar urma să genereze venituri bugetare suplimentare de 320 de miliarde de dolari în următorii zece ani, relatează Bloomberg.

Potrivit propunerilor preşedintelui Obama, profiturile din investiţii ale celor mai bogaţi 1% dintre americani vor fi limitate în urma noilor taxe, iar transferul de active către moştenitori va fi mai dificil.

Nivelul minim de taxare al veniturilor din capital şi dividende ar urma să crească la 28% faţă de 23,8% în prezent, în condiţiile în care, la începutul mandatului din 2009, taxa se situa la 15%.

Barack Obama vrea să folosească o parte din banii rezultaţi în urma majorării taxelor pentru extinderea facilităţilor pentru îngrijirea copiilor şi pentru educaţia superioară, însă proiectul său întâmpină opoziţie din partea Congresului controlat de republicani şi a lobby-iştilor de la Washington.


Comentarii

PRECIZARE: de fapt, noi scriseseram ca Obanana ”are un plan prin care doreşte să CIORDEASCA peste 300 de miliarde de dolari”, dar astia ai nostri ne-au pus sa scriem ca ”doreşte să strângă”, ca suna ceva mai caritabil... Cu respect, Felix & A3

18 ianuarie 2015 21:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.