Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul rus Vladimir Putin, aflat în campanie pentru alegerile prezidenţiale din martie, a promis într-un articol publicat luni că va înăspri normele privind imigraţia, impunând în 2013 un examen de cultură şi limbă ruse pentru imigranţi, relatează Mediafax.

"De anul viitor va trebui impus un examen de limbă rusă, de istorie a Rusiei, de literatură rusă şi despre fundamentele statului nostru precum şi de drept, pentru a obţine sau a-şi prelungi" un permis de sejur, scrie el pe site-ul său de campanie pentru alegerile prezidenţiale din martie (putin2012.ru) şi în cotidianul Nezavisimaia Gazeta.

El abordează în special problemele privind "migrarea internă", adică deplasarea populaţiei din regiunile sărace ale Rusiei, în special Caucazul rus musulman, către cele mai bogate, în timp ce numeroşi ruşi denunţă numărul tot mai mare de locuitori din Caucaz în marile oraşe.

Putin promite să înăsprească sistemul care obligă toţi ruşii să îşi înregistreze adresa la poliţie dacă rămân în oraş mai mult de trei luni.

"În multe regiuni considerate «atrăgătoare pentru imigranţi» şi în marile oraşe, sistemele (de protecţie socială, n.red.) şi-au atins limita, situaţie care a creat tensiuni între «localnici» şi «nou-veniţi»", subliniază Putin.

"Consider că trebuie înăsprite normele de înregistrare a sancţiunilor în caz de încălcare a regulilor. Toate acestea, bineînţeles, fără să se aducă atingere dreptului cetăţeanului de a-şi alege locul în care să trăiască", a apreciat premierul rus, fără alte precizări.

Rasismul şi xenofobia au câştigat teren în Rusia de la destrămarea URSS. Sute de mii de persoane originare din Caucazul rusesc şi Asia Centrală trăiesc şi muncesc în marile oraşe ruseşti pentru a scăpa de sărăcia din regiunea de origine.

Rusia s-a confruntat cu un val de manifestaţii naţionaliste şi violenţe xenofobe la sfârşitul lui 2010, declanşate de moartea unui tânăr suporter de fotbal într-un conflict la Moscova cu locuitorii din caucaz.

Integral pe România LiberăComentarii

Cleopatra Are dreptate! As emigra si eu ecolo!

23 ianuarie 2012 15:41

Rugamintea unui Dac Putin draga, rezolva si problema Har-Cov-ului nostru, ca noi nu suntem in stare

23 ianuarie 2012 14:58

ilarie peste tot in lume se procedeaza identic asa ca nu vad ce este senzational aici in alte tari se cere si renuntarea la religie mai ales in lumea musulmana

23 ianuarie 2012 13:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.