Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Printre cele cinci fructe recomandate expres de nutriţionişti pentru a ne proteja sănătatea, ar fi bine să includeţi şi banana. Pentru că banana are tot ce-i necesar pentru a ne ajuta să ţinem piept stresului, să scăpăm de constipaţie, să prevenim răcelile de sezon, anemia etc.

Aflaţi că:
● Bananele reprezintă şi o sursă valoroasă de vitamina C, vitamină esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.

● Bananele au un conţinut important de fier, ceea ce stimulează producţia de hemoglobină în sânge, contribuind la reducerea riscurilor de anemie.

● Bananele sunt bogate în potasiu, ajutând la reglarea presiuni sangvine şi la diminuarea riscurilor de accidente cardiovasculare.

● Bananele conţin serotonină, un hormon dătător de stare de bine, stare atât de necesară mai ales în zilele cenuşii de iarnă şi mai ales în cazul persoanelor predispuse la depresie.
Integral pe Jurnalul Național