Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Biroul Electoral Central a publicat, la ora 14:30, cifrele valabile până la ora 13:00 pentru turul II din votul pentru alegerile prezidenţiale, din România dar şi din diaspora.

Astfel, dacă în România au votat puţin peste 5 milioane de persoane, în diaspora s-au prezentat 114.607 alegători la vot. Pentru comparaţie, în turul I al alegerilor prezidenţiale din 2014, până la ora 13:00, s-au exprimat prin vot 40.206 de români.

Întrebat dacă au existat incidente în secţiile de votare din diaspora, oficialul BEC a explicat că au fost semnalate câteva probleme de organizare, cu precădere în Italia şi Germania.

De asemenea, Muhuleţ a explicat că programul secţiilor de vot a fost stabilit conform legii, între orele 07:00 şi 21:00.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică la Paris că procesul de votare în acest oraş funcţionează "ireproşabil" cu măsurile luate de MAE în scopul fluidizării fluxului de alegători.