Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Aici nu e vorba de a interpreta legea când ești în Opoziție. (...) Eu cred că trebuie să explicăm electoratului și cetățenilor României, indiferent cu cine vor vota, că unde este lege nu este tocmeală, că noi nu putem să modificăm în timpul jocului regulile, pentru că ceilalți 12 competitori din primul tur ne vor acuza că favorizăm și că, dacă aveau și ei aceste favoruri în primul tur, poate mai mulți electori veneau din străinătate și votau cu Monica Macovei, cu Elena Udrea, cu Călin Popescu-Tăriceanu și atunci tot rezultatul votului poate fi invalidat (...). Nu se poate modifica legislația electorală mai devreme de șase luni — un an față de data alegerilor", a declarat Valeriu Zgonea, marți, pentru RFI.
"Un pas a fost făcut și mie mi se pare una dintre cele mai bune decizii, să poți să descarci această declarație pe propria răspundere, să poți s-o completezi acasă și s-o semnezi direct în fața președintelui secției de vot și a membrilor Biroului Electoral al secției de vot. A doua măsură care a fost luată, mărirea numărului de cabine și a numărului de ștampile. Asta înseamnă că în loc să ai cinci cabine în 12 ore, ai șapte sau nouă cabine, deci se dublează numărul de cetățeni care pot vota în acea secție de vot", a precizat Zgonea.

"Alte soluții eu nu văd în acest proces electoral, pentru că celelalte sunt strict legate de modificarea legislației, adică să faci mai multe secții de vot în aceeași zonă, în aceeași localitate, astfel încât mai mulți cetățeni români cu drept de vot să voteze în străinătate. (...) Noi trebuie să le explicăm românilor că nu se pot face noi secții de votare, că legislația este unitară, recomandările sunt unitare la nivelul UE și că legislația fiecărui stat stabilește foarte clar cum se fac secțiile de vot în diasporă. Ceea ce trebuie să facem noi este să fluidizăm accesul cetățenilor români la secțiile de vot din străinătate", a adăugat Zgonea.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.