Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a decis ca vicepreşedintele Szilágyi Zsolt să candideze la funcţia de preşedinte al României.

Decizia PPMT a fost luată sâmbătă, la şedinţa extraordinară a Adunării naţionale a aleşilor partidului, care s-a desfăşurat la Borzont, în judeţul Harghita, şi a fost făcută publică duminică, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc.

Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat că decizia partidului pe care îl conduce de a se lansa în cursa prezidenţială are ca scop să transmită "întregii societăţi româneşti" un mesaj privind soluţiile propuse de comunitatea maghiară statului român, privind obţinerea autonomiilor comunitare şi aşteptările maghiarilor pentru "a fi loiali" statului român.
"Statul român, prin autorităţile sale, trebuie să fie atent la soluţiile propuse de comunitatea maghiară şi să le ia în considerare în construcţiile sale pe termen lung. Noi credem că această construcţie este construcţia europeană a autonomiilor, crearea unor autorităţi care să pună în practică programele noastre pe termen lung, aceste autorităţi de autonomie, care reprezintă o soluţie europeană şi până acum nu am reuşit să avem o dezbatere în fond pe această problemă. Loialitatea statului român faţă de noi este punerea în practică şi integrarea în construcţiile statale a acestor deziderate ale noastre", a spus Toro.


Comentarii

v Este "normal" ca statul Roman sa fie condus de Szilaghyi Zolt, ca Toro Tibor sa fie PM, la cultura deja au "experienta". Totusi cred ca vor avea probleme cu Joianis si alti "minoritari". Sigur trebuie in guvern si ceva bulgari, sirbi, tatari, turci, etc. A era sa uit si tzigani, ca sint cam tot atit de multi ca si ungurii, iar o parte dintre ei spun ca sint unguri. Am uitat de gasca cealalta cu Marko Bela. Nesimtirea lor este cit casa, asa ca nu ma mai mira nimic.

11 august 2014 0:08

mastodont MAi Toro, nici un Stat European nu discuta despre autonomia minoritatilor. N-ati facut bashici la limba??? Aveti un ideal indezirabil in vecii vecilor. Nici America nici Europa nu admite idiotzenia voastra. Statul este Unitar, Indivizibil, NAtional, Autonom etc. Fiti multumiti ca aveti mai multe drepturi decat toti conlocuitorii Terrei...:):):) O sa va para rau dupa ele intr-o zi FOARTE APROPIATA!!!

10 august 2014 22:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.