Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul PSD Mircea Geoană este de părere că DNA a devenit o instituţie de temut în România, însă afirmă că va asigura independenţa totală a Justiţiei dacă va ajunge preşedinte la alegerile prezidenţiale din toamnă.


„A devenit o instituţie temută şi respectată în România. Parchetul General, în sens larg, să nu uităm şi de ei, pentru că sunt de multe ori în speţe mai complicate decât cei de la DNA, cu multe riscuri, inclusiv personale. Vreau să văd Parchetul adus la nivelul de salarizare pe care îl au cei de la DNA. Deci este multă treabă de făcut. Şi dânşii trebuie să facă ordine în propria ogradă - uitaţi câte cazuri de magistraţi corupţi avem“, a spus Geoană, la Adevărul Live.

Întrebat dacă DNA face jocuri politice, Geoană a explicat că, în calitate de preşedinte, va asigura independenţa acestor instituţii. „A existat o anumită percepţie, dar sunt convins că ceea ce şi Biden a spus la Bucureşti atât de puternic, este că instituţiile acestea au un rol important pentru construcţia României, trebuie să creeze anticorpi împotriva tentaţiei politicului de a-i influenţa şi sunt cel care va garanta, ca preşedinte al ţării, independenţă totală. Aşa cum voi da poliţistului român, militarului demnitatea de a fi în serviciul statului român. Am ajuns să fie pe algoritm de partid dacă pui o femeie de serviciu la o şcoală dintr-o comună“, a mai spus Geaonă.
Integral pe AdevărulComentarii

liberalul socialist Nu vei ajunge, Prostanacule. Nu iti dai seama ca de aia nu mai esti pe "lista scurta"a PSD? Partidul-Stat are nevoie de un Presedinte care sa finalizeze lupta impotriva "justitiei basiste". Tocmai de aceea l-au scos din carti si pe Kakarau, mult prea des a dat semnale ca nu se mai raliaza Varanului in lupta cu DNA-ul.

11 iunie 2014 19:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.