Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Exporturile scad, creşterea economică a încetinit, iar piaţa imobiliară se clatină. PIB a crescut însă cu 8% în 2011. Are Beijingul motive să se îngrijoreze?

Analiştii avertizau încă de la începutul anului trecut asupra pericolului de „supraîncălzire" a economiei chineze. Într-un editorial publicat luna trecută în „The New York Times", Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, avertizează că există „motive serioase de îngrijorare în legătură cu izbucnirea unei crize" şi în China.

Krugman spune că Beijingul „devine încet-încet un nou punct periculos". Principalii factori de risc pentru cea mai mare economie asiatică sunt „bula imobiliară în inflaţie constantă" şi sentimentul că guvernul este condus de corupţie şi „nu dă impresia că ştie ce face", mai degrabă neliniştind pieţele.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul