Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un deţinut care executa o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare, pentru furt calificat, a evadat, miercuri, de la un punct de lucru al Penitenciarului Jilava, fiind căutat de echipe ale unităţii de detenţie, de poliţişti şi jandarmi, informează Mediafax.

Deţinutul a fugit în jurul orei 10.30, de la un punct de lucru care aparţine de penitenciar şi unde amenaja un spaţiu verde.

"Miercuri, 21.05.2014, în jurul orei 10.30 , s-a constatat că deţinutul Ionuţ Niculae, născut la data de 15.06.1990 în Bucureşti, condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni închisoare, pentru infracţiunea de furt calificat, a părăsit punctul de lucru Curăţenie Vegetal 2, aparţinând Penitenciarului Bucureşti Jilava", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Mai multe echipe de la Penitenciarul Jilava, sprijinite de poliţişti şi jandarmi, îl caută pe deţinut, fiind blocate căilor de acces din zona unităţii de detenţie.

De asemenea, conducerea Penitenciarului Jilava a declanşat o anchetă administrativă, pentru a se stabili în ce condiţii a reuşi să fugă deţinutul Ionuţ Niculae.

Bărbatul are 1,70 metri înălţime, frunte lată, ochi căprui, faţă ovală cu tenul deschis şi poartă tatuaje pe umărul drept şi antebraţul stâng. Bărbatul purta un tricou negru şi pantaloni gri atunci când a fugit de la punctul de lucru, a precizat sursa citată.