Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților Ionel Călin și Alina-Ștefania Călin, ulterior arestați preventiv pentru cumpărare de influență în formă continuată și șantaj, respectiv complicitate la șantaj.

De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpatul Ion Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA remis luni AGERPRES.

"În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se arată că există date și aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, Ion Bogdan Mitrache, a pretins în două rânduri și a primit în trei tranșe de la Ionel Călin, direct sau prin intermediul concubinei sale, Alina-Ștefania Călin, suma de 29.000 euro, lăsându-l să creadă că are influență asupra magistraților judecători de la Tribunalul Dolj și Curtea de Apel Craiova și că îi poate determina să nu dispună și să nu mențină arestarea preventivă a lui Ionel Călin și a doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceștia erau inculpați și să pronunțe hotărâri favorabile acestora", arată DNA.
Integral pe Agerpres