Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Haosul provocat de noul coronavirus la nivel mondial a adus în discuție și o altă temă, pe lângă cea a virusului: este cumva sfârșitul globalismului? Tema are logică în condițiile în care în primă fază pare că statele sunt pe cont propriu în această furtună, ajutoarele internaționale funcționând mai degrabă prin relații directe între națiuni și nu coordonate prin organisme internaționale. Cu toate acestea, în spatele ușilor închise se dezbate și un alt plan: un Guvern mondial.

Tema a fost adusă în spațiul public de un fost premier britanic, care a condus executiv Marea Britanie în timpul crizei economice din 2008. Laburistul Gordon Brown i-a urmat la putere lui Tony Blair, cel care a condus guvernul de la Londra mai bine de un deceniu, și a ocupat biroul din Downing Street 10 din 2007 până în 2010, când puterea a fost preluată de conservatorii lui David Cameron.

Brown este cel care în precedenta criza a condus o ședintă a G20, care cuprinde liderii celor mai puternice țări din lume, în care și-a impus viziunea: trebuie salvate băncile.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.