Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Viitorul şef al statului trebuie să fie un preşedinte "al României", al intereselor acestei ţări, şi nu al partidelor care îl susţin, a spus Alexandru Athanasiu, duminică, la Antena 3.

"Avem nevoie de un preşedinte , un pronume posesiv, o categorie gramaticală care ascunde foarte mult. Din păcate, noi încă n-am avut un preşedinte al României, în sensul pe care-l dau eu, să fie recunoscut ca fiind al României, adică al intereselor cetăţenilor.

Un preşedinte al României trebuie să nu fie preşedinte al partidelor care-l susţin, ci al cetăţenilor ţării", a comentat prof. Alexandru Athanasiu, duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

De asemenea, Athanasiu a adăugat că, în ultimii 10 ani, noi nu am avut un preşedinte al românilor, ci al mitocănizării.

"El (Traian Băsescu - n.r.) nu a fost preşedintele României, ci al mitocănizării vieţii publice în România la paroxism. (...) Trăim în acest exces de 10 ani, n-a construit nimic durabil în sistemul politicilor publice, nu a adus un în învăţământ, a poleit cuvinte bombastice, preluarea de modele care nu aveau nici o legătură cu România (spre exemplu, liceul de trei ani), a conchis Athanasiu.


Comentarii

bibicu Este f interesant ca in randul basistilor se gasesc 3 categorii de anticomunisti care striga in cor impotriva comunistilor din stanga politicii; 1) cei mai mari si rai activisti PCR au devenit cei mai aprigi anticomunisti, 2) cei care nu stiu ce inseamna comunism ( tinerii) si 3), fanaticii celor de la pct 1. De la ei nu poti sa te astepti la un dialog (poate pe teme de furat sau de ocolit munca) nu recunosc valorile decat nonvalorile, incalcarea legilor reprezinta pt ei preocuparea de baza.

28 aprilie 2014 11:52

bibicu Ori prost ori bolnav psihic poti sa fii sa repeti toata ziua : plagiatorul. Un om normal si cu un IQ mediu stie ca peste 80% din doctoranzi au diplomele cumparate, va poate confirma elena udrea. Daca plagiatul si minciuna sunt singurele probleme ale unui om inseamna ca altceva nu i se mai poate reprosa, de pilda ;activist PCR, mafiot dovedit de organele competente...

28 aprilie 2014 11:44

calistrat Totul a inceput cu Iliescu sub care a crescut kamarile NAstase et Co!..... Si se termina cu BAsescu & kamarila Berceanu, Videanu, Eba, Hoara..... De asta e ROMANIA IN FALIMENT!!!!

28 aprilie 2014 11:42

@plagiatorul socialist Chioruu catre Mitoman: FA jmirlane, da-te-n PANA mea jos din caleasca, ca vreau si eu un tur! Trebuie sa recunosc, mitocania mea nu a mers pina la a pune sclavii sa ma traga-n gondola...

28 aprilie 2014 10:38

hihihi A fost cu puscariasii evadati ca voi.

28 aprilie 2014 10:00

Marc Și un prim-ministru la fel, pupincuristule Atanasiu, ba chiar mai mult- plagiator, mincinos, incompetent, protector al pesediștilor corupți, făpontacule!

28 aprilie 2014 9:45

bacalbasa Reprezinta cea mai umilitoare si usturatoare lectie data romanilor.De ce nu se impune examenul psihiatric pentru candidatii la presedintie, iar dupa alegere acelasi examen periodic ? Unele boli au manifestari ciclice - cand par normali, cand se manifesta raul congenital.

28 aprilie 2014 9:37

De fapt România a avut în ultimul deceniu, un președinte bolnav de mârlănie, mitocănie și nemernicie. Dar în același timp un președinte care nu știe decât să hăhăie ca mizda la nuntă.

28 aprilie 2014 6:36

@plagiatorul socialist Sustin fanatic PRESEDINTELE! Basescu trebuie sustinut fanatic sa ajunga premier, ca altfel va ajunge precis la Jilava unde o sa-i numere lui Adrian Nastase toate ouale. Basescu e descendentul clanului de tigani tatari Kakalau din Basarabi, actualul Murfatlar, dupa cum foarte bine stim. Un om de bine din Oradea ne-a informat despre acest lucru deosebit de important, iar cum eu care locuiesc intr-un judet din centrul tarii, cred ca presedintele Kakalau trebuie sa ajunga prim-ministru. Acel om de bine din Oradea care ne-a informat, poate ca e acelasi om de bine din Hunedoara care i-a informat pe aia de la Latrina B1 ca bunicul lui Antonescu ar fi fost poreclit Cacarau, porecla a lui Antonescu inventata de cururile alea de la Latrina B1, deci putem conta pe veridicitatea absoluta a pretioasei informatii furnizate de acel om de bine. Obisnuiti-va inca de pe acum cu viitorul prim-ministru Kakalau. Votati partidul PMPulii, partid care trebuie sa dea viitorul presedinte al Romaniei. Iar viitorul presedinte al tarii va fi Elena Udrea sau Emil Boc, lucru ce e foarte important pentru ca Eugen Tomac nu e decit un alt tucalar timpit al lui Kakalau, sau un fel de frate crucit al lui Vasile Blaga, ca si Blaga tot un tucalar prost al lui Kakalau a fost. Traiască presedintele Kakalau, viitorul prim-ministru Kakalau. Traiasca ani multi si fericiti cu executare la Jilava, Rahova, sau Gherla!

28 aprilie 2014 6:07

@7.4M de ciumpalaci cretini @valule, ia uita-te putin pe chestionar haznalei a treia, de alaturi. Vezic e mai spun cei "7.4 milioane" despre usd :-)

28 aprilie 2014 0:14

@plagiatorul socialist Cine pastele ma-sii este acest limbric, colindator al Haznalei? Acum ce vrea sa spuna, ca Mitomanul a ajuns si MITOCAN din cauza lui Basescu? FA gulie, vede-te-as impingind la ricsa plagiatorului! Tu vrobesti de invatamint? Cind nu iti versi matele cind lingi dosul unui hot ordinar de doctorat?

28 aprilie 2014 0:12

val 1 Acuma sa fim drepti d-le Athanasiu, Javra Ordinara are totusi un "merit", va fi un exemplu negativ sub care nu cred ca mai poate fii nici un presedinte. El reprezinta minusul, raul, maleficul, care nu trebuie urmat.

28 aprilie 2014 0:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.