Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trei medici de la Spitalul de Arşi din Bucureşti au fost arestaţi preventiv şi alţi şase sunt cercetaţi sub control judiciar pentru că făceau ilegal operaţii estetice. În timp ce chirurgii încasau bani negri, intervenţiile camuflate sub diagnostice false erau decontate din bani publici.

Finalul săptămânii a fost marcat de un scandal care a scos la iveală mafia chirurgiei estetice dintr-un spital de stat, unde medicii operau pe bandă rulantă pacienţi pe care îi internau sub un diagnostic fals şi cărora le făceau diverse intervenţii chirurgicale estetice în schimbul unor sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro.

Ancheta procurorilor, care au descins vineri la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, cea mai mare unitate de profil din România, s-a lăsat cu arestări la vârf.

Şeful instituţiei medicale, Vitalie Stan, adjunctul acestuia, Nicolae Antohi, şi medicul Cristina Isac îşi vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Bucureşti a admis duminică propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii de la Parchetul Capitalei, decizia magistraţilor nefiind una definitivă. Ea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. De altfel, avocatul unuia dintre cei acuzaţi a anunţat încă de duminică că va ataca decizia.

Concret, cei trei medici care au ajuns după gratii sunt acuzaţi de luare de mită şi de fals intelectual, după ce au transformat Spitalul de Arşi într-o adevărată afacere personală.
Integral pe Adevărul