Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trupele de elită ale Rusiei au afişat un nou arsenal de arme individuale, echipamente antiglonţ, emiţătoare radio de ultimă generaţie, dar şi muniţie care penetrează vestele antiglonţ ale inamicilor, stârnind interesul analiştilor militari faţă de noile capabilităţi ale armatei ruse.

Toate aceste ingrediente oferă un important avantaj tactic împotriva forţelor armate ucrainene, slab echipate. Noua generaţie de armuri purtată de forţele ruse oferă o protecţie excepţională împotriva armelor mici, cred experţii în domeniu, care avertizează că în cazul unei invazii, trupele ruse ar captura mai uşor oraşele ucrainene. După studierea imaginilor cu temutele forţe de elită Spetsnaz ale Rusiei ocupând Crimeea şi soldaţii care întreţin separatismul în estul Ucrainei, generalul american Robert Scales a observat schimbări în echipamentele acestora, după planul de modernizare început în 2008.

Bugetul militar al Rusiei se ridică la 70 miliarde de dolari în prezent, clasându-se pe locul al treilea în lume în privinţa cheltuielilor militare. „Sunt mult mai bine echipaţi decât acum cinci ani. Noile lansatoarea de grenade pe care le au sunt excepţionale. Căştile lor sunt mai bune decât cele ale Pentagonului, iar armura lor antiglonţ de asemenea. Au evoluat incredibil“, a declarat Scott Traudt, directorul executiv al unei companii de armament din SUA.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul