Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O purtatoare de cuvant a Ministerului Apararii de la Londra a facut, miercuri, un anunt deosebit de important. Doua avioane rusesti s-au apropiat mult prea mult de spatiul aerian al Marii Britanii, iar britanicii au fost nevoiti sa ridice de la sol mai multe avioane de vanatoare pentru a indeparta pericolul.

Desi avioanele rusesti nu s-au identificat, specialistii englezi sustin ca este vorba de doua bombardiere de tipul Tupolev-95s. Acestea au survolat in special coastele Scotiei.

Avioanele rusesti nu au pus in pericol doar spatiul aerian al Marii Britanii ci si pe cel al Olandei sau al Danemarcei. Ministrul olandez al Apararii a recunoscut, conform Romania TV, ca a fost nevoie de interventia a doua avioane F-16 pentru a escorta bombardierele rusesti catre Marea Nordului.

Incidentul nu este unul izolat. Aviatia rusa a fost acuzata in dese randuri ca testeaza vigilenta celorlalte state si vrea sa-si demonstreze forta militara cu ocazia acestor agresiuni.

Integral pe Naţional