Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fregata franceză Dupleix va intra în Marea Neagră pe 26 sau 27 aprilie, anunță ITAR-TASS, citând surse diplomatice. Astfel, în această zonă vor staționa trei nave militare ale NATO.

Dupleix era inițial programată să intre în Marea Neagră pe 14 aprilie. Aceleași surse au precizat pentru agenția rusă de știri că nava de război americană, USS Taylor, a trecut prin Bosfor și Dardanele și a pătruns în Marea Neagră pe 22 aprilie.

”Fregata USS Taylor se află în drum spre portul Constanța”, a precizat sursa, care a adăugat că nava franceză Dupuy de Lome era programată să plece din Marea Neagră spre Marea Mediterană pe 30 aprilie.

Dupuy de Lome și USS Donald Cook, ambele fiind dotate cu sisteme de apărare anti-rachetă Aegis, au intrat în Marea Neagră pe 10 aprilie. În prezent, Donald Cook se află în partea de vest a Mării Negre, iar Dupuy de Lome în partea centrală.

Integral pe România Liberă