Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, azi, decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit căreia românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă trebuie să o achite.

Anunţul privind semnarea decretului de promulgare a acestei legi a fost transmis de Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat.

Taxa de poluare auto a fost adoptată, în 15 decembrie, de Camera Deputaţilor, care a fost forul decizional în cazul acestui proiect, astfel că, odată promulgată, legea va intra în vigoare, iar românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă trebuie să o achite.

"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, a fost aprobat de Camera Deputaţilor în şedinţa de joi şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României", se arăta într-un comunicat din 15 decembrie al ministerului.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

SNK Bai soferii lui peste fiert, ce ar fi daca s-ar face revizie tehnica si masurarea noxelor (amisiilor) anual - sau la 2 ani, in functie de vechimea masinii - iar cele picate, ar fi scoase din circulatie? Asa e in tarile civilizate! De parca platim taxe de proprietate asa cum s-ar cuveni. Vai de capul Statului roman. Bine ca tipati si cereti sa vi se dea.

5 ianuarie 2012 21:57

Eu "Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule" trebuia aplicata la emisiile REALE (inglobata in benzina si motorina care produce acele emisii), nu la capacitatea cilindrica a masinii. Asa, nu este altceva decat o noua taxa pe proprietate, un atac deghizat la banii cetatenlior.

5 ianuarie 2012 19:57

Burebista Rex Dacorum Sa le ajunga banii din taxa mea de poluare pentru ingropaciune lor si intregii lor familii portocalii! Sa aiba parte de sicrie euro 12!

5 ianuarie 2012 19:46

Sofer Ma , Borbely, "valoarea bunului " de care vorbesti tu produce o paguba ecologica ce nu poate fi masurata in bani. Panimaiesi ?

5 ianuarie 2012 19:32

borbely Numai un imbecil putea sa promulge o lege in care taxa este de cateva ori mai mare decat valoarea bunului, nu exista nici o motivatie de bun simt!!!

5 ianuarie 2012 19:19

stat mafiot taxati, nenorocitilor,taxati. doar asta stiti : taxe. taxe si impozite, iar voi faceti pula mare..taxati...

5 ianuarie 2012 19:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.