Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Celulele stem pot opri îmbătrânirea şi chiar pot prelungi durata de viaţă cu o treime, susţin cercetătorii citaţi de Daily Mail. Savanţii au făcut un experiment prin care au injectat celule stem şoarecilor şi astfel au demonstrat că aceştia trăiesc chiar şi de trei ori mai mult.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Pittsbourgh, studierea proteinelor din celulele stem reprezintă lucrul cel mai important în descoperirea "elixirului tinereţii" pentru oameni. Oamenii de şiinţă au făcut un experiment pe şoareci îmbătrâniţi prematur prin modificări genetice (boala progeria) şi au observat că celulele bolnave se compoprtă mai bine în preajma celulelor tinere. Mai exact, specialiştii le-au injectat celule de la şoricei tineri şi astfel cobaii bătrâni au trăit chiar şi de trei ori mai mult, de la 21-28 de zile până la 66 de zile.

Integral în Gândul

Integral pe Gândul