Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărul total de conexiuni de acces la internet în bandă largă la puncte fixe a atins, la sfârsitul anului 2013, valoarea de 3,8 milioane, in crestere anuală cu 7%. Dintre acestea, aproximativ 3,5 milioane erau instalate utilizatorilor - persoane fizice (+8% anual), în timp ce numărul de conexiuni instalate persoanelor juridice s-a menţinut constant, la 0,34 milioane, potrivit raportului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii.

Tendinţa de creştere mai accentuată a numărului de conexiuni fixe instalate în mediul rural faţă de mediul urban s-a menţinut si pe parcursul anului 2013. Astfel, din totalul de 3,8 milioane de conexiuni, aproximativ 1 milion erau instalate în mediul rural, înregistrând o creştere cu 13% faţă de anul 2012, restul de 2,8 milioane fiind instalate în mediul urban, în creştere anuală cu 5%.

Integral pe Jurnalul Național