Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Yeonmi Park era adolescentă când a fugit din Coreea de Nord împreună cu părinţii ei. A crescut fiind convinsă că liderul nord-coreean este un Dumnezeu care îi poate citi gândurile: dacă cineva ar fi nutrit gânduri rele despre el, ar fi putut muri. Tânăra a oferit un interviu în exclusivitate unei televiziuni sud-coreene, dezvăluind detalii incredibile despre viaţa de familie în Coreea de Nord.


„Am locuit în Coreea de Nord în primii 15 ani din viaţa mea, crezând că Kim Jong-il este Dumnezeu. Nu m-am îndoit nicio clipă pentru că nu ştiam altceva. Nu îmi puteam imagina că există viaţă în afara regimului.

Era ca şi cum ai trăi în iad. Curentul se tăia des, mai tot timpul era întuneric. Nu existau mijloace de transport- pentru a ajunge undeva lumea trebuia să meargă pe jos. Totul era foarte murdar şi nimeni nu putea mânca nimic.

Nu erau condiţiile potrivite pentru viaţa unui om, dar nu mă gândeam la asta, cu atât mai puţin să mă plâng. Chiar dacă sufereai, trebuia să ridici în slăvi regimul în fiecare zi.

Trebuia să fiu foarte atentă cu ce gândesc, pentru că ştiam că Kim Jong-il putea să îmi citească gândurişe. La fiecare două zile, mai dispărea cineva. Mama unui coleg de clasă a avut parte de o execuţie publică la care am fost nevoită să asist. Nu aveam de ales- erau informatori în tot cartierul.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.