Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu toţii ştim că vitamina D este necesară pentru asimilarea calciului în oase, însă are şi alte roluri importante, fără de care corpul nostru nu ar funcţiona la parametri normali. Studiile în domeniu arată că ne protejează de bolile de inimă, dar şi de anumite tipuri de cancer.


Spre deosebire de vitaminele din complexul B, organismul obţine cantităţi mari de vitamina D, în timp, prin expunerea la soare şi mai puţin prin alimentaţie. Cele mai importante forme sunt ergocalciferolul (Vitamina D2) si colecarciferolul (Vitamina D3).

Reduce riscul de osteoporoză

Instalarea menopauzei creşte riscul de apariţie a osteoporozei, boală în care oasele se subţiază şi care duce, implicit, la fracturi. De aceea, este bine să luaţi suplimente pe bază de calciu şi vitamina D din timp, la recomandarea medicului, şi să vă expuneţi la soare, cu moderaţie în sezonul cald, dacă nu suferiţi de alte afecţiuni care contraindică acest lucru.

Ne apără de diabet

Un studiu efectuat în anul 2012 la Institutul Naţional de Sănătate din SUA arată că persoanele prediabetice (care prezentau un nivel mare al glicemiei), cu un nivel crescut de vitamina D în sânge, aveau un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. Suplimentele pe bază de vitamina D îmbunătăţesc modul de funcţionare a beta-celulelor din pancreas, care produc insulină, hormonul responsabil cu reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.