Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel puţin şase poliţişti au fost ucişi miercuri, la Kabul, într-un atentat comis de un kamikaze într-o clădire anexă a Ministerului de Interne, a anunţat un oficial de rang înalt afgan, citat de AFP.

"Un kamikaze care purta uniformă militară a detonat încărcătura pe care o avea asupra sa în interiorul unei clădiri anexă" a Ministerului de Interne, iar şase poliţişti au fost ucişi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Sediq Sediqqi.

Atacul a fost revendicat pe Twitter de talibani, artizani ai unei gherile violente în Afganistan după înlăturarea lor de la putere în 2001.

Acest atentat comis împotriva uneia dintre cele mai bine protejate locaţii din capitala afgană intervine cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, un scrutin determinant pentru stabilitatea Afganistanului, în contextul în care forţele NATO urmează să părăsească această ţară până la sfârşitul anului.

Rebelii islamişti, care au promis să "perturbe" alegerile prin orice mijloace, au comis o serie de atacuri în ultimele săptămâni. Sâmbătă, la Kabul, sediul Comisiei Electorale Independente (IEC), organismul însărcinat cu asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor, a fost atacat timp de mai multe ore de un comando taliban.

De asemenea, sediul unui ONG şi cel al unui alt organism însărcinat cu organizarea alegerilor au fost atacate de către insurgenţi în cursul săptămânii trecute, atacuri soldate cu doi şi respectiv cinci morţi.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.