Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite au promis marţi că îşi vor menţine navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului, a declarat marţi Pentagonul, citat de AFP. Recent, Iranul a organizat o demonstraţie de forţă în zona strâmtorii Ormuz

"Desfăşurarea echipamentelor militare americane în Golful Persic va fi menţinută la nivelul pe care îl are de decenii", a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, într-un comunicat.

Deplasările portavioanelor în Golful Persic şi în strâmtoarea Ormuz, un punct strategic pentru traficul maritim petrolier, au loc în baza unui angajament militar american de multă vreme, atât pentru a garanta securitatea operaţiunilor militare americane în regiune, cât şi pentru a proteja regulile internaţionale ale comerţului maritim, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Trecerile noastre prin strâmtoarea Ormuz sunt conforme cu legislaţia internaţională care garantează dreptul de trecere vaselor noastre", a declarat el.

"Suntem angajaţi să protejăm regulile comerţului maritim, baze ale prosperităţii internaţionale, este unul dintre principalele motive ale prezenţei militare americane în regiune", a adăugat el.

Portavionul american John C. Stennis, care se afla în Golf, a traversat săptămâna trecută strâmtoarea Ormuz pentru a merge în Marea Oman, în timpul manevrelor navale iraniene, care au durat zece zile, în zona strâmtorii.

Un oficial militar iranian de rang înalt a avertizat marţi Statele Unite să nu mai trimită portavioane în Golf. Nava americană va trebui să înfrunte "toată forţa" Marinei iraniene dacă revine, a avertizat un oficial militar iranian


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.