Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iranul a emis, azi, un avertisment către marina militară americană, şeful forţelor armate, Ataollah Saleh, afirmând că dacă un portavion american care a patrulat Golful Persic se va întoarce, marina iraniană va lua măsuri drastice.

"Iranul nu-şi va repeta avertizarea. Portavionul inamic a fost mutat în Marea Oman ca urmare a exerciţiilor noastre militare. Recomand cu tărie ca acest portavion să nu se întoarcă. Sfătuiesc, recomand şi avertizez ca acest portavion să nu se întoarcă în Golful Persic, pentru că noi nu suntem obişnuiţi să avertizăm şi a doua oară", a declarat Saleh.

Acesta nu a precizat la ce portavion se referă, însă cel mai probabil este vorba de USS John C. Stennis, care a patrulat Marea Arabă, săptămâna trecută, înainte ca Iranul să testeze rachete în regiune, în cadrul unui exerciţiu militar.

Primele efecte ale sancţiunilor economice impuse de SUA asupra Iranului s-au făcut simţite asupra monedei iraniene, care s-a depreciat cu 40% faţă de dolar în ultima lună. În Iran s-au format cozi la casele de schimb valutar, mulţi încercând să cumpere dolari pentru a-şi proteja economiile.

Între timp, ministrul de externe al Franţei, Alain Juppe, a cerut ca UE să sporească sancţiunile faţă de Iran, despre care spune că este sigur că are un program de înarmare nucleară.

Intetgral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul Național