Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul ministrul al Economiei Codruţ Sereş a fost condamnat luni de magistraţii Curţii Supreme la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Acesta a fost însă achitat pentru constituirea unui grup infracţional. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Curţii Supreme au decis luni reîncadrarea juridică a faptelor de care era acuzat fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş. Iniţial acesta a fost acuzat de subminarea economiei naţionale, dar pentru că această infracţiune a fost scoasă din noul Cod Penal, judecătorii au decis să-l încadreze la complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, acuzaţia de complot s-a schimbat în constituire de grup infracţional.

Ca urmare a acestor schimbări, magistraţii au decis ca Sereş să fie achitat pentru constituirea unui grup infracţional.

Codruţ Sereş a declarat în ultimul cuvânt în faţa judecătorilor că este nevinovat.

„În mandatul meu de numai doi ani, am încercat să perfecţionez funcţionarea Ministerului Economiei. Rezultatele controalelor la Hidroelectrica au fost prezentate Guvernului şi Parlamentului. Nu pot să mă declar vinovat de lucruri pe care nu le-am făcut”, a precizat Sereş.
Integral pe AdevărulComentarii

Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i pute O fi furat mai putin ca fratii Becali, dupa pedeapsa?!

1 aprilie 2014 10:08

gica,contra La cit de nevinovati se declara toti puscariasi ,puscariile ar trebui sa fie goale si transformate in muzee Nastase ar putea fi muzeograf principal care sa conduca grupurile de vizitatori PSD-isti

31 martie 2014 20:33

@Daniel Stai linistit, o sa apara. Inca nu si-a facut apraritia pe aici Gheorghe Cretin.

31 martie 2014 18:02

Daniel Acum astept cu sufletul la gura avalansa de postari in favoarea lui. Haideti, nu ma lasati sa astept ... clar, omul e o victima basista si totul e doar o razbunare politica, nimic altceva. Unde sint bannerele cu "Free Codrut" ??

31 martie 2014 17:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.