Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din buni prieteni, Crin Antonescu şi Victor Ponta au ajuns duşmani declaraţi. Ponta nu-l mai vrea pe Antonescu preşedinte nici măcar la PNL iar Antonescu îl avertizează pe Ponta că nu va mai fi premier imediat după ce el ajunge preşedinte.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Victor Ponta nu va mai rămâne în funcţia de prim-ministru. „Este ori-ori. Ori rămâne Ponta premier până când vrea dânsul (…) şi nu e Antonescu preşedinte, ori ajunge Antonescu preşedinte şi la scurtă vreme nu mai e Ponta premier”, a spus Antonescu, care a explicat că Victor Ponta ar putea rămâne în funcţie doar dacă PSD va găsi un candidat la preşedinţie care să câştige alegerile, anunţă ZIUA VECHE.

Crin Antonescu i-a găsit o vină lui Victor Ponta şi pentru faptul că Traian Băsescu mai este preşedinte al României. „Victor Ponta a făcut o sumă de prostii şi de lucruri incorecte“, a afirmat Antonescu, liderul liberal invocând pactul de coabitare, numirea şefilor de parchete şi decizia CC pe tema cvorumului la referendum, relatează ROMÂNIA LIBERĂ. Antonescu l-a acuzat pe Ponta că l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, „în momentul în care s-a ajuns la referendum, a refuzat să ţină cont de solicitările legitime de a reanaliza numărul de alegători şi a comunicat o cifră fantasmagorică“.

Preşedintele PNL a afirmat, citat de GÂNDUL, că alegerile europarlamentare reprezintă pentru PNL „un moment decisiv“, în contextul în care PNL a ales să-şi joace „şansa extraordinară de a conduce România în următorii ani“, şi nu să devină un „partid de mâna a doua, satelit al PSD“. Antonescu a afirmat că şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, la fel ca şi la scrutinul din 2009 pentru Preşedinţia României, principalul scop al lui Traian Băsescu este scoaterea sa din cursa pentru intrarea în turul al doilea al scrutinului.

Pe de altă parte, Victor Ponta le transmite liberalilor că pot reveni la masa USL,  dar fără Crin Antonescu.Liderul PSD a declarat că din punctul său de vedere USL-ul se va reface dacă va exista o altă formulă, dacă Antonescu nu va mai fi președintele PNL. El a mai spus, după cum remarcă EVENIMENTUL ZILEI, că nu exclude candidatura sa la prezidenţiale, dar în cazul unei refaceri a USL, după alegerile europarlamentare, premierul a subliniat că unul dintre partide ar da candidatul la prezidenţiale, iar celălalt primul ministru.

ANTENA3 observă că Victor Ponta îi reproşează lui Crin Antonescu că a ajuns să se comporte ca Traian Băsescu, şi că modelul Băsescu în politică nu trebuie repetat sub nicio formă. Premierul a adăugat că este convins că Traian Băsescu va trebui să răspundă în faţa legii, după ce nu va mai fi preşedinte, în dosarele penale în care numele şefului statului a fost vehiculat în diverse calităţi. Ponta nu a vrut să pronunţe întrebat dacă-l vede pe actualul preşedinte al României „după gratii“.

„Nu vreau să mă pronunţ în acest sens. Nu pot să spun că nu-mi este un adversar politic sau că nu cred a comis şi fapte foarte grave, dar nu pot să mă pronunţ“, a afirmat premierul, citat şi de AGERPRES. Întrebat dacă-i pare rău că a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu, Ponta a spus: „Nu. Şi nu o să-mi pară niciodată“.

Însă Crin Antonescu susţine că „speranţa majoră şi grija principală“ a lui Victor Ponta este ca PNL să obţină un rezultat slab la alegerile europarlamentare relatează MEDIAFAX. „Cred că e clar în continuare că un rezultat prost al Partidului Naţional Liberal este speranţa majoră şi grija principală a lui Victor Ponta şi a PSD, pentru ca ceea ce ei numesc cu ipocrizie, în mod mincinos, refacerea USL să însemne anexarea singurului adversar profund ideologic şi politic al Partidului Social Democrat şi scoaterea din joc a singurului candidat la preşedinţie de care Victor Ponta se teme”, a afirmat Crin Antonescu.

Însă cercetarea INSCOP Research din martie anul acesta îl arată pe liderul PNL într-un picaj abrupt, ajuns la 25% dintre preferinţele celor care l-ar vota la preşedinţie. Un alt barometru, făcut de IRES, îl arată pe Crin Antonescu la 12%, la egalitate cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Diferenţele, explică ADEVĂRUL, vin din metodologia folosită, IRES întrebând oamenii pe cine ar vota la preşedinţie fără să indice vreun nume din care cei întrebaţi să poată alege. De-aici şi clasarea surpriză, pe locul 4, a lui Traian Băsescu, cu 10% dintre opţiuni, chiar dacă acesta nu mai are voie să candideze.

Deputatul liberal Ludovic Orban, observă NAŢIONAL, a recunoscut că PNL a coborât până la 10-12 la sută în sondajele de opinie realizate imediat după ruperea USL, însă acum se află la 16-17 la sută şi este pe un trend ascendent, obiectivul de 20 la sută fiind unul realist. Liberalul a afirmat că ultimele sondaje de opinie care situau PNL la 14-15 la sută „sunt sondaje mincinoase“.

Cert este, după cum constată ADEVĂRUL, că avem multe sondaje care măsoară posibilii prezidenţiabili, dar puţini candidaţi. Acum pare că e o funcţie în care nu va ajunge nimeni. Victor Ponta nu vrea, Crin Antonescu nu mai poate, Mihai Răzvan Ungureanu n-are susţinere, Mircea Geoană nu mai are curaj, Cătălin Predoiu n-are notorietate, Sorin Oprescu nu lasă Primăria, Mugur Isărescu nu lasă Banca, George Maior nu vrea să audă, Vadim Tudor nu mai are partid, Traian Băsescu n-are voie.