Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PDL îşi lansează candidaţii, la finalul săptămânii, într-un context tensionat, generat de prăbuşirea partidului în sondaje. Cel mai recent sondaj CSOP arată că partidul lui Vasile Blaga scade în sondaje şi a ajuns la 13% intenţie de vot. În schimb, PMP beneficiază de pe urma involuţiei PDL şi a ajuns la un scor de 11%.

Din luna ianuarie a acestui an şi până în martie, PDL a înregistrat o scădere de şase procente: de la 19% la 13%. În schimb, PMP a recuperat diferenţa şi a crescut cu cinci procente, de la 6% în ianuarie până la 11% în luna martie.

Sondajul CSOP a fost realizat în perioada 6-13 martie, înainte de participarea primarului PDL al Clujului, Emil Boc, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

Într-un alt sondaj, realizat de INSCOP, PDL a înregistrat, în aceeaşi perioadă, o scădere de patru procente, de la 18% la 14%, în timp ce PMP a crescut cu cinci procente, de la 4% la 9%.

De asemenea, un alt sondaj IRES, dat publicităţii astăzi, relevă că, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, alianţa USD ar obţine 42% din voturi, în timp ce 14% dintre cei care ar veni la urne ar vota cu PNL, iar PDL ar obţine 11% din voturi.

Boc şi Predoiu, la egalitate în sondaje

În ce priveşte intenţia de vot la alegerile prezidenţiale, candidatul PDL Cătălin Predoiu ar fi prima opţiune pentru 13% dintre cei incluşi în sondaj, la fel ca şi Emil Boc. Acelaşi procent l-ar obţine, de altfel, şi Elena Udrea. La mică distanţă de cei trei se plasează Crin Antonescu, care este preferat de 17% dintre alegători, în timp ce Victor Ponta, din partea PSD, este dorit la Cotroceni de 39% dintre participanţii la studiu.
Integral pe Adevărul