Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Maria Pop, soacra preşedintelui PC, Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Agriculturii, este anchetată de procurorii anticorupţie din Piteşti. În calitate de angajată a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Maria Pop ar fi suspectată că a luat mită de la o femeie de afaceri din sudul judeţului, potrivit săptămânalului local “Ancheta”.

Fapta ar fi fost săvârşită în vara anului trecut, când Maria Pop, consilier la Serviciul Control Persoane Fizice din cadrul Finanţelor Publice Argeş, ar fi trebuit să efectueze împreună cu un coleg de-al său, inspectorul Cătălin Stoica, un control la un agent economic dintr-o comună argeşană, înregistrat ca Persoană Fizică Autorizată (PFA) şi având ca obiect de activitate comerţul cu cereale.

În schimbul unei mici atenţii negociate, moment care ar fi fost înregistrat de anchetatori, Maria Pop şi colegul ei nu ar mai fi efectuat controlul, dar au încheiat un proces-verbal de control potrivit căruia agentul economic a desfăşurat corect activităţile comerciale. În plus, şi-ar fi decontat sumele aferente deplasării.

Printre cei chemaţi să dea declaraţii s-ar fi aflat şi inspectorul Dan Velea, propus de primarul Tudor Pendiuc din Piteşti (preşedintele organizaţiei judeţene a PSD) pentru funcţia de prefect. Velea ar fi şi principalul favorit la preluarea şefiei Finanţelor Publice Argeş.

Vicepremierul Daniel Constantin ar fi declarant presei locale că soacra sa „lucrează de peste 20 de ani acolo şi ştiu că este un funcţionar apreciat. Sunt sigur că toate aspectele vor fi clarificate de instituţiile statului”. Cu alte cuvinte, ar fi recunoscut implicit că soacra sa este în vizorul DNA Piteşti.

Redăm comunicatul DNA:

În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora suspecţii Pop Maria şi Stoica Ionel – Cătălin, în cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoană fizică autorizată, au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate. Tot cu această ocazie, cei doi funcţionari au falsificat, prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparţinea persoanei fizice autorizate.

Acţiunea de fals consta în menţionarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13.08.2013 – 15.08.2013. În realitate, această activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

În continuare, la data de 19.08.2013, suspectul Stoica Ionel-Cătălin a falsificat ordinul de deplasare (delegaţie), emis de A.J.F.P. Argeş, prin menţionarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19.08.2013 – 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecţia fiscală. Ulterior, a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.