Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premieru ucrainean, Iulia Timoşenko, ar fi spus că ucrainenii trebuie să pună mâna pe arme şi să lupte împotriva ruşilor, într-o conversaţie telefonică interceptată, difuzată luni de televiziunea Russia Today, citată de agenţia EFE, conform Agerpres.

'Eu însămi aş fi gata să iau o mitralieră şi să-l împuşc în frunte pe acest nemernic', este auzită Timoşenko spunându-i fostului ministru adjunct ucrainean al Apărării şi Securităţii Naţionale, Nestor Şufrici, ea referindu-se probabil la preşedintele Putin.

'Au depăşit orice limită. Nenorociţii! Trebuie să punem mâna pe arme şi să-i împuşcăm pe 'kaţapi' (termen depreciativ ce face referire la ruşii din Ucraina) împreună cu liderul lor. Îmi pare rău că nu am fost aici să conduc acest proces. Nici în glumă nu i-aş fi lăsat să ia Crimeea', mai spune ea în conversaţia ce este postată şi pe YouTube.

Atunci când Şufrici îi răspunde că Ucraina nu are forţe suficiente pentru a susţine o confruntare armată cu Rusia, replica ei este: 'Voi găsi o metodă să mă lupt cu aceşti nenorociţi de ruşi şi sper că voi reuşi să-i conving pe toţi cei care mă cunosc pentru a mobiliza lumea întreagă imediat ce se va putea'.Potrivit Russia Today, Timoşenko ar fi confirmat autenticitatea înregistrării, cu excepţia părţii în care se aude vorbind despre eliminarea celor opt milioane de ruşi din Ucraina. În schimb, Şufrici afirmă că înregistrarea este contrafăcută.

Dar nu este pentru prima dată când mass-media ruse difuzează conversaţii interesante ale unor oficiali. La începutul lunii februarie a mai apărut pe YouTube o discuţie în care adjunctului secretarului american de stat, Victoria Nuland, i-a scăpat o înjurătură la adresa Uniunii Europene, pentru care oficialul american şi-a cerut ulterior scuze.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.