Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Huawei intenţionează să-şi mărească valoarea investiţiilor din România şi să ridice până în 2018, numărul angajaţilor din ţară la 1.000, relatează Mediafax.

"Huawei este hotărâtă să-şi mărească investiţiile în România şi a planificat ca, până în 2018, să crească numărul angajaţilor la aproximativ 1.000, dintre care peste 70% vor fi români. Va oferi în felul acesta mai multe locuri de muncă, în mod direct şi indirect", a anunţat managementul companiei, după o întrevedere cu vicepremierul Liviu Dragnea, aflat în China.

În România sunt în prezent 800 de angajaţi, în mare lor majoritate ingineri şi tehnicieni foarte serioşi, experimentaţi şi bine pregătiţi, au spus oficialii Huawei.

Înfiinţată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiţer în Armata Populară a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de soluţii IT&C, cu venituri de 35,4 miliarde de dolari în 2012.

Subsidiara locală a Huawei şi-a început activitatea în 2003.

În iunie 2012, Huawei România a anunţat că a investit şase milioane de euro în deschiderea unui centru de suport global în România, suma urmând să crească la 200 milioane de euro până în 2015.

Potrivit datelor reprezentanţilor subsidiarei locale, până în 2018, producătorul chinez va investi în România incă 100 milioane de euro, cifră care va include şi taxele şi costurile cu forţa de muncă.

În intervalul 2007-2012, investiţiile Huawei în România care au totalizat 90 milioane de euro.

Vicepremierul Liviu Dragnea se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 201

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.